Flere oplevelser på

Oplev Brøndby App til mobilen
Oplevbrondby.dk - Find oplevelser på Oplev Brøndby!

Arrangement

  Event

  Outsider Art

   
  Mandag 29. april til lørdag. 1. juni 2019 Mandag-tor 08-20 fre 08-19 lør 10-17
   
  Kulturhuset Kilden Nygårds Plads 31, Brøndby
   
  Fri entré

  GAIA i Randers udstiller outsiderkunst. Fernisering tirsdag den 30. april kl. 15. Foreningen er vært ved lidt snacks og et glas. Kunstnere vil være til stede Alle er velkomne.

  Outsiderkunst

  Det danske ord outsiderkunst er en oversættelse af det engelske Outsider Art, der igen stammer fra det franske art brut, som direkte oversat til dansk betyder "rå kunst".

  Det er den franske kunstner Jean Dubuffet, der er ophavsmand til termen art brut.

  Dubuffet begyndte i midten 1940'erne at indsamle visuelle og kreative udtryk skabt af blandt andre psykiatriske patienter.

  I dag findes der flere museer på europæisk plan dedikeret til denne kunstform, her i blandt GAIA Museum i Randers, som er et specialmuseum for outsiderkunst. Der er en stor samling af internationalt karat og i tilknytning til Museet ligger kunstskolen GAIA Akademi.

  Akademiet er en kunstskole og et atelier for kunstelever og kunstnere med særlige behov. Det er typisk mennesker med udviklingshæmning, Downs Syndrom eller autisme, der arbejder på GAIA. Nogle tager den treårige særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, andre har arbejdet med kunst gennem mange år.

  Udstillinger med GAIA Akademi

  GAIA Akademi udstiller gerne. Der er både faste lejeaftaler med forskellige virksomheder, og mange forskellige kunstudstillinger for eksempel i forbindelse med internationale eller nationale kunstprojekter og i forbindelse med kunstforeninger, som ønsker at vise en kunst, som ofte er både spontan og uden filter.

  Kunstnerne fra GAIA

  Der er omkring 35 værker i denne udstilling. Værkerne spænder bredt både i udtryk og teknik. En håndfuld af Akademiet kunstnere er repræsenteret; blandt andre Ann Lykke Andreasen. Ann Lykke er født i 1967. Hun er selvlært kunstner og har været på GAIA Akademi siden 2013. Hun arbejder gerne med bløde organiske former, som hun opbygger med stor tålmodighed gennem et velovervejet farvevalg. Hun maler også abstrakte portrætter opbygget af gentagne mønstre i mange, ofte lyse, farver.

  En anden kunstner repræsenteret i udstillingen er Claus Thomsen. Claus Thomsen er født i 1966, og siden 2010 har han arbejdet på GAIA Museum og GAIA Akademi. Hans kunst er præget af en stor interesse for mekanik og elektronik, som han formår at skille ad og sætte sammen på overraskende måder. Claus tegner og maler også både figurative og abstrakte billeder. Her henter han inspiration til motiverne fra natur og mennesker. Hans kunst er ofte præget af en underfundig humor. Claus deltager ofte i GAIAs skoletjeneste, hvor der formidles om Outsiderkunst til skoleklasser fra nær og fjern og laves kreative øvelser.

  En tredje kunstner er Mia Sundstrup. Mia født 1992 og har siden 2014 arbejdet på GAIA Museums kreative værksted. Fra 2016 har hun haft sin virke på GAIA Akademi. Mia har arbejdet med flere stilarter inden for kunst; tegning, maleri og skulptur. Hun arbejder meget intuitivt og hurtigt på baggrund af en veludviklet æstetisk sans.

  I udstillingen vil man derudover kunne se et bredt udvalg af fantasifulde og spændende værker skabt af andre af GAIA Akademis kunstnere.

  For yderligere information kontakt venligst GAIAs leder, Anna Noe Bovin, gaia@randers.dk eller tlf. 89158330

  www.gaiamuseum.dk

  www.gaiaakademi.dk

  eller følg os på Facebook

  Arrangeret af Brøndby Kunstforening.

  Del
  Vis kort